Українська Суспільна Ініціатива

Григорій Сінченко. Двічі полонений незламний донецький партизан

Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності

Григорій Сінченко. Двічі полонений незламний донецький партизан

Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї та хотіли знищити за принципову мужність і героїзм у боротьбі з незаконними збройними формуваннями на території окупованого Донецька.

У грудні 2017 року Сінченко все таки повернувся в Україну разом з 74 бранцями, яких тоді обміняли.

У "ДНР" за партизанську діяльність проти так званої “народної республіки” його, інваліда третьої групи, піддавали пекельним тортурам. За словами матері, Тетяни Гулевської, його катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили. Внаслідок побиття та знущань слідчого УБОП МВД ДНР Рената Гайнутдинова у Сінченка розірвалася легеня. Він казав: "Вони не люди, вони знущаються і б’ють заради задоволення". Він знав, на що йшов. Він пережив дуже жорстокі тортури, вмирав там “на підвалі”. І тоді ще казав: якщо виживу, то вийду і обов’язково помщуся. Ти ж бачиш, скільки хлопців загинуло! Скільки у Донецьку цвинтарів, скільки по всій Україні вояків без рук, без ніг... Чому ж я повинен ховатися?"

2may.jpg
Григорій Сінченко

Таємно повернувшись в Донецьк, Григорій 27 жовтня 2019 року підірвав станцію місцевого оператора «Фенікс», зняв це на відео і виклав в інтернеті з листівкою, в якій вимагав припинити тортури і знущання над полоненими, інакше фашистська «республіка» залишеться без зв‘язку. 31 жовтня 2019 року його привезли жорстоко побитого в крові до бабусі, де зробили обшук і з того часу Григорія не бачили.

Григорій Сінченко. Двічі полонений незламний донецький партизан

За словами матері, син має дуже непокірний характер, чим напевно дуже розізлив слідчого, який погрожував розправитись з ним, і заявляв ніколи не допустити обміну та звільнення.

Близько тижня тому мати Григорія Сінченко розповіла, що на телеканалах так званої «ДНР» демонструють фото її сина зі слідами тортур та зазначають, що він утік з ізолятора тимчасового утримання, об’єкта з посиленою охороною. Але втекти звідти неможливо...

Є різні варіанти мотиву заяви про втечу героя: Григорій знаходиться в донецькій тюрмі, і про втечу брешуть, щоб не обмінювати його; Сінченко вивезли в Росію і там порушать кримінальну справу про «незаконний» перетин кордону, накинувши звинувачення в тероризмі або його вбили і спеціально дали інформацію про втечу.

Українська суспільна ініціатива звертається до МЗС, СБУ, міжнародної спільноти, Товариства Червоного Хреста допомогти у пошуках полоненого громадянина України.

Надіємось, що Григорій живий і будемо надалі відслідковувати долю полоненого.

Про автора:

Колективний акаунт. Редакція сайту usi-news.info

Читайте інші публікації автора:
Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня 2020 року усе ж таки зняла мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Через коронавірус закрили великий оптовий ринок в Херсонській області, влада просить не панікувати
В зв'язку з карантинними заходами в Україні все більше людей потребують соціальної підтримки з боку Держави.
Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ).
На облік в ДСЗ щодня стають до 7 тис. осіб, але пік безробіття буде після карантину. Про це заявив екс-голова Держслужби зайнятості
З 16 квітня посилять контроль на постах на всіх в'їздах в місто Київ в зв'язку з поширенням коронавируса.
Згідно з прогнозами МВФ, світову економіку в 2020 році спіткає найсильніша рецесія з часів Великої депресії.
Водночас уряд радить носити захисні маски чи респіратори скрізь на вулиці, аби випадково не опинитися в «громадському місці» і не порушити
14:00
RSS
Ще ніхто не коментував. Будьте першими!
Завантаження...