Українська Суспільна Ініціатива

США призупинили фінансування ВООЗ

Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ). Про це заявив президент США Дональд Трамп на брифінгу в Білому домі.

США призупинили фінансування ВООЗ

На його думку, організація в даному випадку не впоралася зі своїми функціями. Крім того, він попередив, що США будуть шукати альтернативні способи для роботи з іншими країнами з питань охорони здоров'я.

За його словами, ВООЗ спочатку не брала до уваги доповіді про можливість передачі коронавируса від людини до людини, а в результаті було втрачено час і ситуація з поширенням вірусу різко погіршилася.

«Сьогодні я доручив адміністрації призупинити внески в ВООЗ до проведення оцінки ролі організації в поганому управлінні і приховуванні даних про поширення коронавируса, - сказав Трамп.

 

Також однією з головних провин ВООЗ полягає в тому, що вона протидіяла рішенням США закрити кордон з КНР.

Звучить критика на адресу організації і в сенаті США. Там почали розслідування причин виникнення коронавируса. У тому числі перевірять дії ВООЗ щодо запобігання поширення епідемії.

За словами Трампа, поширення COVID-19 в США сповільнюється і країна скоро може відкритися. Однак Штати як і раніше сильно випереджають інші держави за рівнем захворюваності. Зараз в США зареєстровано 602 тис. інфікованих.

Про автора:

Колективний акаунт. Редакція сайту usi-news.info

Читайте інші публікації автора:
Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня 2020 року усе ж таки зняла мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Через коронавірус закрили великий оптовий ринок в Херсонській області, влада просить не панікувати
В зв'язку з карантинними заходами в Україні все більше людей потребують соціальної підтримки з боку Держави.
Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ).
На облік в ДСЗ щодня стають до 7 тис. осіб, але пік безробіття буде після карантину. Про це заявив екс-голова Держслужби зайнятості
З 16 квітня посилять контроль на постах на всіх в'їздах в місто Київ в зв'язку з поширенням коронавируса.
Згідно з прогнозами МВФ, світову економіку в 2020 році спіткає найсильніша рецесія з часів Великої депресії.
Водночас уряд радить носити захисні маски чи респіратори скрізь на вулиці, аби випадково не опинитися в «громадському місці» і не порушити
08:04
RSS
Ще ніхто не коментував. Будьте першими!
Завантаження...