Українська Суспільна Ініціатива

ВГО Рада Адвокатів України долучилася до моніторингу місць несвободи

Блог Андрія Мамалиги

ВГО Рада Адвокатів України долучилася до моніторингу місць несвободи

Сьогодні, 21 квітня 2020 року представники Всеукраїнського громадського об’єднання «Рада Адвокатів України» Валентин Степ’юк та Крістіна Чаплієва передали керівнику Національного Превентивного Механізму, Представнику Уповноваженого ВРУ з прав людини Наталії Бородич 20 костюмів індивідуального захисту з респіраторами для моніторів Національного Превентивного Механізму.

ВГО Рада Адвокатів України долучилася до моніторингу місць несвободи

Координатором гуманітарної допомоги виступив Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Андрій Мамалига, який на зустрічі зауважив, що держава зобов’язана забезпечити неухильне дотримання права на здоров’я та життя в місцях позбавлення волі, в тому числі дитячих інтернатах, психіатричних закладах, виправних колоніях та слідчих ізоляторах зокрема.

Епідемія коронавірусної хвороби в цих закладах може привести до неконтрольованих процесів. Саме тому Національний Превентивний Механізм , який є структурним підрозділом секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, уважно моніторить ситуацію з дотриманням карантину в місцях позбавлення волі через своїх моніторів.

Про автора:
Читайте інші публікації автора:
Підтримай в'язнів українських СІЗО та колоній, підпиши петицію! Текст петиції і посилання для підписання в публікації.
16:09
307
RSS
Ще ніхто не коментував. Будьте першими!
Завантаження...