Українська Суспільна Ініціатива

Новини в Світі: вчора, сьогодні, взавтра

Всесвітньо відомий твір «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича вже друге століття мандрує світом, несе українську культуру в нові країни і міста.

0

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. Внаслідок цієї трагедії загинули 298 людей – усі пасажири та екіпаж.

0

Наразі ЗС України беруть участь в 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у 6 країнах світу та районі Аб’єй.

0

Цього дня, у 1997 році, Україна та НАТО підписали Хартію про особливе партнерство, розпочавши, таким чином, співробітництво між нашою країною та Північноатлантичним альянсом

0

Представники американської розвідки дійшли висновку, що російський підрозділ військової розвідки таємно пропонував винагороду пов'язаним з Талібаном бойовикам за вбивство коаліційних сил в Афганістані, в тому числі за нанесення ударів по американських військах.

0

День установлено 1997 року Генеральною Асамблеєю ООН за рекомендацією Економічної та Соціальної Ради ООН для викорінювання катувань і забезпечення ефективного функціонування Конвенції проти катувань і інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання, що набула чинності 26 червня 1987 року.

0

День встановлений у 2010 році згідно спеціальної резолюції, прийнятої державами-членами Міжнародної морської організації (ІМО) на конференції в Манілі.

0

День встановлений згідно з рішенням 55-ї сесії ГА ООН від 4 грудня 2000 року й відзначається з 2001 року водночас з Африканським днем біженця.

0

Короткий витяг із змісту наукової статті.

0

Шредер занадто довго спілкувався з фашистами Кремля і не помітив як сам став фашистом!

0

Досі Грузія, як і Україна потерпає від російського агресора.

0

В цей день 31 рік тому на площі Тяньаньмень дві тисячі студентів оголосили голодування вимагаючи демократичних реформ.

0

Згідно з прогнозами МВФ, світову економіку в 2020 році спіткає найсильніша рецесія з часів Великої депресії. Однак уже в наступному році очікується відновлення кон'юнктури - якщо вдасться впоратися з вірусом.

0

Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ). Про це заявив президент США Дональд Трамп на брифінгу в Білому домі.

0