Українська Суспільна Ініціатива

COVID-19. З останніх наукових досліджень.

Короткий витяг із змісту наукової статті.

COVID-19. З останніх наукових досліджень.

Короткий витяг із змісту наукової статті. Посилання на статтю під цим текстом.

Було відмічено, що велика частка смертей від захворювання COVID-19 пов'язана не з запаленням легенів, а з серцево-судинними захворюваннями. Зокрема, до смерті часто приводили тромби в кровоносних судинах.

Аналіз зібраної інформації дає підстави припустити, що вірус SARS-CoV-2 не є виключно респіраторним. Він - всеїдний і здатний проникати в усі клітини організму людини.

Для розкриття генетичної інформації вірусу в клітині необхідний спеціальний білок. І якщо для більшості відомих нам "застудних" вірусів цей білок міститься переважно в легеневій тканині, то у випадку з SARS-CoV-2 цим білком є ​​фурин, який присутній у всіх клітинах людського організму.

Проникаючи в клітини кровоносних судин, вірус призводить до згортання крові, ураження нирок, серця, до інсульту, енцефаліту.

Якщо це припущення вірне, то для лікування COVID-19-хворих недостатньо вентиляції легенів. До того ж успішною буде не противірусна терапія, а терапія вже існуючими медикаментами - статинами та інгібіторами АПФ, спрямована на корекцію ендотеліальної (т. Е. Судинної) дисфункції.

Про автора:

Колективний акаунт. Редакція сайту usi-news.info

Читайте інші публікації автора:
Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня 2020 року усе ж таки зняла мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Через коронавірус закрили великий оптовий ринок в Херсонській області, влада просить не панікувати
В зв'язку з карантинними заходами в Україні все більше людей потребують соціальної підтримки з боку Держави.
Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ).
На облік в ДСЗ щодня стають до 7 тис. осіб, але пік безробіття буде після карантину. Про це заявив екс-голова Держслужби зайнятості
З 16 квітня посилять контроль на постах на всіх в'їздах в місто Київ в зв'язку з поширенням коронавируса.
Згідно з прогнозами МВФ, світову економіку в 2020 році спіткає найсильніша рецесія з часів Великої депресії.
Водночас уряд радить носити захисні маски чи респіратори скрізь на вулиці, аби випадково не опинитися в «громадському місці» і не порушити
17:00
RSS
Ще ніхто не коментував. Будьте першими!
Завантаження...