Українська Суспільна Ініціатива

29.03.2020 Звернення Української Суспільної Ініціативи до Президента України

29.03.2020 Звернення Української Суспільної Ініціативи до Президента України

Наш аналіз сьогодення показує, що необхідно вжити наступні заходи:

1. Негайні заходи. З розрахунку на прогнозовано тривалий період епідемічного ураження КМУ доцільно здійснити максимальні зусилля по розгортанню на потужностях приватного та державного сектору власного виробництва обладнання для штучної вентиляції легень за вітчизняними технологіями “БРІЗ Т”, про наявність яких уряду 21 березня звітували підприємства концерну «Укроборонпром».

В попередній заяві УСІ рекомендувало Вам прийняти міри для термінового розгортання мережі Первинних шпиталів Обсервації (ПШО) за сучасними технологіями експрес-будівництва мобільних шпиталів цивільного призначення. Цю рекомендацію було проігноровано. Тепер коли основні маси вірогідно інфікованих вже потрапила на територію України, є негайна необхідність розгортання ПШО в районах постійного проживання трудових мігрантів та інших громадян, які прибули/прибувають в Україну.

Некомпетентне розгортання мережі ПШО та ігнорування цього невідкладного заходу значно збільшує ризик поширення захворюваності не тільки вірусом, який офіційно визначено причиною введення режиму НС в країні, а й іншими хворобами.

2. Про порушення логіки антиепідемічних заходів. Кожна держава спочатку робить конкретні зусилля проти епідемії, а потім на підставі цих зусиль висуває вимоги до населення, а не навпаки. Порушення логіки несе критичну дестабілізацію. Уряди найбагатших країн світу (Сингапуру, ОАЕ, країн ЄС) можуть собі дозволити режим жортских антиепідемічних заходів (котрі не мають аналогів у сучасній історії цих країн) лише з однієї причини. Ці держави довгий час докладали і продовжують докладати зусиль для досягнення високого рівня охорони здоров’я та розвитку інфраструктури міст. Унаслідок цього, під час сучасної епідемічної кризи, їх уряди отримали повністю логічне право приймати найжорстокіші антиепідемічні обмеження.

Для відновлення такої логіки в Україні, уряду потрібно терміново прийняти заходи по антивірусній дезактивації та регулярному миттю транспортних засобів, автомобільних шляхів, а також по всеохоплюючому забезпеченню населення доступом до засобів індивідуальної гігієни. Влада приречена отримати неминучі трагічні політичні наслідки, якщо реалізує негативний сценарій — посилить режимні заходи, одночасно не почавши регулярно мити міста, та не надати населенню доступу до придбання чи отримання масок і респіраторів.

Всесвітня Організація Здоров’я не рекомендує здоровим людям носити маски. Необґрунтована заборона громадянам відвідувати установи торгівлі та вільно пересуватися поза місцями проживання без масок несе катастрофічні наслідки для політичної стабільності в державі. По перше — мити та дезактивувати міста це набагато важливіше, аніж тероризувати населення через неправильну форму верхнього одягу. По друге — “маскодемія,” це нова форма завзятого та неприкритого рекету закладів торгівлі представниками контролюючих інстанцій. І по третє — органи влади добре поінформовані про дефіцит масок та про низьку купівельну спроможність широких верств населення. Отже влаштовуючи “маскодемію”, такі посадовці роблять злочин — свідомо штовхають населення на повторне носіння масок, на передачу масок один одному, та на інші недопустимі для гігієни дії. Така політика “маскодемії“ буде поширювати епідемію, а не зменшувати її.

3. Недопущення саботажу зовнішньоекономічної діяльності. Уряду треба негайно переглянути рішення про заборону відвідування території України суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності -- екіпажам торгівельних суден, вантажних літаків та автотранспорту. Товари самі кордон не перетинають, їх переміщують люди. Ізоляція цих людей призведе до зникнення імпортних та транзитних товарів.

Деякі керівники відомств по-старому продовжують політику “кураторства“ над цілими галузями державного управління. Ба більше, приймають неоднозначні рішення, які однозначно орієнтовані на нанесення збитків українські зовнішній торгівлі у кризовий період.

Такі дії можна оцінювати, як саботаж. До того ж чітко прослідковуються спроби перекласти персональну відповідальність на Президента за дії керівників, котрі приймають рішення, які несуть негативні наслідки для України.

Лідер Української Суспільної Ініціативи
Микола Карпюк

Про автора:

Колективний акаунт. Редакція сайту usi-news.info

Читайте інші публікації автора:
Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня 2020 року усе ж таки зняла мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Через коронавірус закрили великий оптовий ринок в Херсонській області, влада просить не панікувати
В зв'язку з карантинними заходами в Україні все більше людей потребують соціальної підтримки з боку Держави.
Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ).
На облік в ДСЗ щодня стають до 7 тис. осіб, але пік безробіття буде після карантину. Про це заявив екс-голова Держслужби зайнятості
З 16 квітня посилять контроль на постах на всіх в'їздах в місто Київ в зв'язку з поширенням коронавируса.
Згідно з прогнозами МВФ, світову економіку в 2020 році спіткає найсильніша рецесія з часів Великої депресії.
Водночас уряд радить носити захисні маски чи респіратори скрізь на вулиці, аби випадково не опинитися в «громадському місці» і не порушити
RSS
Ще ніхто не коментував. Будьте першими!
Завантаження...