Українська Суспільна Ініціатива

07.04.2020 Звернення Української Суспільної Ініціативи до Президента України

07.04.2020 Звернення Української Суспільної Ініціативи до Президента України

Президенту України
п. Володимиру Зеленському

Вельмишановний пане Президенте!

Українська Суспільна Ініціатива звертає Вашу увагу на недопустимі порушення прав людини, гарантовані Конституцією України, котрі дедалі все більше відбуваються в Україні через пандемію коронавірусу. Так, ситуація вкрай складна і потребує миттєвої реакції влади. Однак, хто дав право нашому Уряду перевищувати свої конституційні права? Хто дав право головам місцевих органів влади перевищувати свої повноваження і принижувати гідність наших громадян? Складається таке враження, що різні гілки української влади захворіли «карантиноманією» і нав’язують цю хворобу суспільству. А де-які ділки намагаються використати ситуацію у своїх прагненнях задовільнити непомірну жагу влади.

Вам, вельмишановний пане Президенте, український народ переважною більшістю свого волевиявлення доручив найвищий пост державної влади. Ми усвідомлюємо рамки повноважень, котрими Ви наділені Конституцію України. Проте, український народ також надав Вам додаткові повноваження, проголосувавши за широту мандату у Верховній раді, створеної Вами партії «Слуга народу». Як може пересічний громадянин України сприймати теперишні Постанови уряду, котрі стосуються протидій поширенню пандемії, якщо цими Постановами прямо порушено норми Конституції? Як може, поважаючий себе громадянин України, сприймати ідіотизм «карантиноманії», котра дозволяє прогулянку тварин у лісопарковій зоні, проте категорично забороняє це людині? Як може українець сприйняти «заходи» запобігання пандемії, котрі передбачають його ув’язнення у тісній, для значної частини населення, квартирі? Як можуть нормальні батько і мама змиритися з тим, що тварин дозволено вигулювати на природі, а їх дитину цього права позбавили?

Здається, що майже всі представники органів влади й очільники великих міст, на своїх щоденних брифінгах, переслідують мету залякати українців, подавити їхню волю. Хоча потрібно робити навпаки. Вселяти надію у адекватність та професійність влади. Не заганяти у депресію демонстрацією сотень викопаних могил, не жахати озвученням захмарних цифр накладених штрафів, а вселяти впененість, що у разі хвороби – влада буде у допомозі, не покине напризволяще у чотирьох стінах. Владним утримувачам потрібно звітувати про кількість нових, належним чином обладнаних, місць для приймання пацієнтів, проводити роз’яснювальну роботу про необхідність певної поведінки та мір перестороги. А ще, дбати про найменше уповільнення учбових, виробничих та інших суспільних процесів. З екранів телевізорів повинні вселяти надію державники, а не сіяти розпуку розгублені профани, котрі перетворилися на дешевих ведучих у низькосортних шоу.

Лідер Української Суспільної Ініціативи
Микола Карпюк

Про автора:

Колективний акаунт. Редакція сайту usi-news.info

Читайте інші публікації автора:
Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня 2020 року усе ж таки зняла мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Через коронавірус закрили великий оптовий ринок в Херсонській області, влада просить не панікувати
В зв'язку з карантинними заходами в Україні все більше людей потребують соціальної підтримки з боку Держави.
Сполучені Штати призупинили внески до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ).
На облік в ДСЗ щодня стають до 7 тис. осіб, але пік безробіття буде після карантину. Про це заявив екс-голова Держслужби зайнятості
З 16 квітня посилять контроль на постах на всіх в'їздах в місто Київ в зв'язку з поширенням коронавируса.
Згідно з прогнозами МВФ, світову економіку в 2020 році спіткає найсильніша рецесія з часів Великої депресії.
Водночас уряд радить носити захисні маски чи респіратори скрізь на вулиці, аби випадково не опинитися в «громадському місці» і не порушити
RSS
Ще ніхто не коментував. Будьте першими!
Завантаження...